Overlopen, of niet?

Enkele weken geleden ben ik benaderd door Dhr …… Deze nam vanuit Nederland contact met mij op om te onderhandelen over een prijs om mijn site op te heffen.

Ik hou de namen nog even geheim, maar heb het orginele telefoongesprek opgenomen, en kan dat altijd nog publiceren nadat de erfgenamen van den Hemel het orgineel bij hun advocaat hebben.

S’morgens om 10 uur werd ik gebeld. X is de beller, en M ben ik.

X Goedemorgen, spreek ik met Marcel? M Ja daar spreek je mee. X Mooi, heb je even tijd? M Ik heb alle tijd, maar met wie spreek ik? X U spreekt met ……………. En ik bel i.v.m uw site “de Notaris”. M Oow, dat kan. Wat is er mee aan de hand dan? X U kunt zelf wel bedenken dat ………… niet zo blij zijn met uw site. Vandaar dat ik u bel, en het hierover met u wil hebben. M Nou, laat maar eens horen dan wat ik voor u kan doen. X Ik wil u een voorstel doen. Maar dit moet dan wel tussen ons blijven. U kunt er dus met niemand over praten.

Het mooie is dat ik nog nooit een telefoongesprek had opgenomen, maar op advies van Dhr van den Hemel een app heb gedownload waarmee ik telefoongesprekken kan opnemen. En dit was dan ook de eerste, en nog altijd het enige gesprek, dat ik hiermee opgenomen heb.

M Oke, Maar ik denk dat dit gesprek verder weinig zin heeft. X U kunt toch gewoon naar mijn voorstel luisteren, en dan beslist u of u accoord gaat. M Nou, laat maar horen dan. X Als u accoord gaat, dan ga ik ervan uit dat u vanaf nu niets meer aan uw site toevoegd. Afgesproken? M Als ik accoord ga, dan ga ik accoord. Maar ik denk niet dat wij hieruit gaan komen. X U gaat samen met Dhr ……. naar een advocaat in Alicante. Daar tekenen jullie beiden een contract waarin staat dat u de site “de Notaris” in zijn geheel wist. Verder geeft u een verklaring, waarin u toegeeft in opdracht, en onder regie van Joop van den Hemel de site beheerd en bijhoudt. Ook verklaard u op verzoek van Joop van den Hemel enkele documenten vervalst en gepubliceerd te hebben.

In de tussentijd wil ik enkele malen wat zeggen, maar ………. wil zijn voorstel eerst geheel duidelijk maken.

X Als u hiermee accoord gaat, zijn wij bereid met u over een bedrag te onderhandelen. Een bedrag dat wij vía de derdenrekening van een notaris van uw keuze overmaken naar de derdenrekening van een notaris in Spanje. Zo zal het voor de Spaanse belasting een betaling uit Nederland lijken i.v.m de verkoop van uw huis in Nederland. Dus noemt u maar een bedrag?

Ja, wat doe je dan? Noem maar een bedrag. Wat voor bedrag moet je noemen? En kan ik dat dan de gebr. van den Hemel aandoen? Wil ik op Hans Mauritz lijken?

Ik moet zeggen dat, mochten de gebroeders van den Hemel een schikking krijgen met de weduwe Eldering en de rest van de lijkenpikkers, ik een mooi voorstel van ze heb gehad. Wit, legaal, en om trots op te zijn. Wil ik dat vergooien door over te lopen naar dit zootje criminele notarissen en vastgoed gespuis?

Nee, dat wil ik niet!!!! En dat gaat dus ook niet gebeuren.

X Wat vindt u van het voorstel? M Ik vind het weinig voorstel, want u geeft alleen maar aan wat ik moet doen. Over welk bedrag praten we eigenlijk? X Noemt u maar een bedrag. M Als ik bij de bakker brood koop maakt de bakker toch uit wat dat brood moet kosten. U doet mij een voorstel, dus zeg maar waarover we praten? X U praat op uw site over een bedrag dat Mauritz gehad zou hebben. Zoiets?

Mauritz heeft van Johan van der Veen 450.000 euro los gepeurt. Dus waarschijnlijk zou ik 450.000 van ze kunnen krijgen om mijn site op te schonen. Mooi bedrag voor een site die pas 5 maanden bestaat. 90.000 euro per maand. Ik heb voor minder gewerkt.

M Ik heb met de gebr. van den Hemel een betere deal. X Daarom vraag ik; noem maar een bedrag.

Hierna wordt er door ons nog wat heen en weer gelult, en zeg ik hem uiteindelijk dat ze allemaal “een vet hart” mogen krijgen en hang op.

Waarmee ik waarschijnlijk ook de deal van mn leven heb “opgehangen”. Maar ik lijk gelukkig niet op Hans Mauritz. En daar kan geen geld tegen op.

For translation, “translatetheweb”.

%d bloggers liken dit: