Nemo Finanz AG

Met de firma Nemo Finanz AG in Zwitserland wordt door o.a de fam. Kraaijeveld het door oud notaris Eldering gejatte geld wit gewassen.

Dit gebeurd in Zwitserland al vanaf 1996 door bedrijven die destijds door Jean Paul Eldering zelf zijn opgezet.

Het Nemo Finanz AG is in 1996 opgericht om vanuit Zwitserland geld dat door oud notaris Eldering uit de nalatenschappen van zijn overleden klanten was gejat, te investeren/ witwassen in Zwitserland. Dat gebeurd al die jaren door vader en zoon Kraaijeveld.

Zo werd het geld dat door de heren Eldering, Kroonenberg, van der Veen, en Salik uit de Schumacher Kramer Stichting was gejat vía de op Curacao gevestigde Orco Bank beetje bij beetje overgemaakt naar o.a Nemo Finanz AG in Zwitserland om van daaruit beheerd te worden door de familie Kraaijeveld. Althans het Eldering gedeelte van de “buit”.

Nu blijkt er in 2006 een probleem te zijn geweest met de jongste zoon van de weduwe Eldering. Om dat probleem met Jean Paul jr op te lossen is er dat jaar ruim 200.000 euro “uitgeleend” aan een groep nederlanders uit Amsterdam.

Dat geld is gebruikt voor de invoer van 80 kilo cocaine uit Colombia via een Colombiaan ( zijn naam is bij mij bekend) uit Madrid. Dat transport is goedgegaan en het probleem met Jean Paul jr was opgelost. Of de fam. Kraaijeveld toen vooraf op de hoogte was van het transport is bij mij niet bekend. Het kan dus zijn dat zij daar niet bij betrokken waren. Maar in 2016 is er wéér een “lening” verstrekt door Nemo Finanz AG aan het Spaanse bedrijf van de Colombiaan. Wederom voor de financiering van zo,n 80 kg cocaine. En hiervan is zeker dat de fam. Kraaijeveld en de fam. Eldering op de hoogte waren van het transport.

Ook dit transport is goedgegaan, en er volgde in 2017 een derde transport. Dit transport is destijds aangekomen in de haven van Rotterdam en is opgehaald door ene Jan Baas. Volgens deze Jan Baas heeft hij de 80 kg persoonlijk afgegeven aan zoon Kraaijeveld in een appartement in Soest. Daarmee was de taak van Jan Baas klaar. Hij heeft voor het ophalen van de cocaine vanaf de haven Rotterdam een ton gekregen. Die ton is hem, zo zegt hij, betaald door zoon Kraaijeveld.

De drugs zijn via een schip met papierpulp naar Rotterdam gekomen. Gewoon door een matroos verstopt op het schip. Toen het schip in Rotterdam in de haven lag is Jan Baas aan boord van het schip gegaan.

Zogenaamd omdat er een probleem was met de communicatie apparatuur. En Jan Baas kon met medewerking van een echt bestaand bedrijf zodoende aan boord van het schip komen en de drugs in zijn bestelbus laden.

Of dat nu nog zou lukken dat betwijfel Ik. Maar volgens Jan Baas lukt dat nog steeds. Nu ben ik niet zo thuis in de cocaine transporten, maar kan aardig rekenen. Als een kilo 25.000 euro opleverd dan praat je over 2 miljoen per transport van 80 kg. Aardig geld.

De financiering is door Nemo Finanz AG gedaan door overboeking van 2 keer 250.000 euro op rekening van Trentonhill NV Curacao. En dat bedrijf is officieel te linken aan Jan Baas. Ook is het indirect weer te linken aan Nemo Finanz AG omdat die in die tijd ook vanaf Curacao zaken deden via de bank van de familie Guis.

Maar nu blijkt het laatste transport niet te zijn afgerekend met de Colombiaan. En die zal daar niet zo blij mee zijn geweest. Nu is het al een hele tijd geleden, en Jan Baas weet ook niet of er uiteindelijk wel is afgerekend met de Colombiaan.

Maar ik ben nu bezig om in contact te komen met hem. Beetje moeilijk, maar kom elke dag wat verder. Heb van Baas aardig wat informatie over hem, en misschien kan ik de Colombiaan de nodige informatie geven over de families Eldering/Kraaijeveld.

Deze Jan Baas zou, nadat hij de handel had afgegeven aan de zoon van Pieter Jan Kraaijeveld, door de Colombiaan zijn gemarteld. Die zou hem kokend water over zijn voeten hebben gegoten. Dit omdat de Colombiaan dacht dat Jan Baas de drugs niet had afgegeven. Hiervan zou door Baas aangifte gedaan zijn, en de Colombiaan zou hiervoor in Nederland hebben vast gezeten.ik probeer dit geverifieerd te krijgen, maar het valt niet mee om in contact te komen met de Colombiaan.

In de tussentijd gaan we het eens hebben over de familie Guis. De uitbaters van de Orco Bank op Curacao. De bank waar men niet zo nauw kijkt als men cash geld komt brengen. Niet zo raar ook als je weet met wat voor capriolen de ouwe Guis zijn geld verdiend heeft. En vooral met wie! Want zoals ik al eerder zei, zijn de mannen in de strakke pakken de grootste criminelen. Niet dat nou iedereen met een strak pak crimineel is, maar in bepaalde “bedrijfstakken” zeker wel.

Zoals in vastgoed, beleggingen, en vooral in het notariaat.

En waar zit de familie Guis in? Juist. Vastgoed, beleggingen, en ze hebben hun eigen bank. Daarnaast zijn ze al vanaf de tijd dat oud notaris Eldering nog niet uit zijn ambt gegooid was al bevriend met de families Eldering en Kraaijeveld. De Orco Bank is dan ook de vaste bank van de weduwe Eldering, en vader en zoon Kraaijeveld.

En waarom zou een “Kroonenberg Groep in het verleden geregeld grote bedragen over moeten maken aan Nemo Finanz AG? Ook Willem Endstra heeft vía enkele bv,s van hem enkele keren grote bedragen overgemaakt naar Nemo Finanz AG.

(Niet zo moeilijk te begrijpen als men ook “Schumacher Kramer Stichting” leest.)

Het Nemo Finanz AG in Luzern Zwitserland, bestaat al vanaf 1996. Er zitten vele gestolen miljoenen die afkomstig zijn uit de Schumacher Kramer Stichting in. Het is eigenaar van heel wat onroerend goed in Zwitserland. Het is de financier van Hotel Lenzerhorn Spa & Wellness in Vaz. Dat ook van de families Eldering en Kraaijeveld is.

Vía hetzelfde Nemo Finanz AG worden de hypotheken die de weduwe Eldering heeft op haar woning in Amsterdam heeft afgelost. Ook de rest van de familie Eldering krijgt met regelmaat grote bedragen/leningen van het Zwitserse Nemo Finanz AG.

Maar bij de nederlandse FIOD is er geen mens die daar vragen over steld.

Later meer …

For translation “translatetheweb”.

%d bloggers liken dit: