Jan van Vlijmen

En de Eldering/Kraaijeveld connectie

Dat Jan van Vlijmen thuis is op de kantoren van menig notaris dat blijkt wel uit zijn verleden. Dat hij niet vies is van wat fraude of wat valsheid in geschrift zo hier en daar dat weet iedereen ook wel. Dat hij zich al velen jaren tussen het “stropdassen tuig” bevindt dat weten we ook al veel langer. En dan is hij ook nog eens familie van oud Staatssecretaris Grapperhaus, van moeders kant van de familie. Dus het liegen en bedriegen zit wel in de familie. Dan is Ferdinand Grapperhaus nog minister van Justitie en Veiligheid geweest. En nu waarnemend minister van Defensie.

Maar dat hij weer volop bezig blijkt te zijn met zijn bekende activiteiten, dat is nieuw. Tenminste, nieuw voor de meeste mensen. Maar daar kom ik later op terug. Eerst wat meer over het “vriendenclubje” rondom Jan van Vlijmen.

Al velen jaren bevindt hij zich tussen de grootste van de grote graaiers uit het vastgoed wereldje. Zoals Dirk Lips, Flip van Kerkhoven, Bertus Pijper, Evert Kroon, Joep van den Nieuwenhuizen, en nog meer van dat “stenengespuis”.

Ook zit het allemaal graag op de Provada beurs van mede “oplichter” Flip van Kerkhoven. Dé vastgoedbeurs van nederland, waar gemiddeld voor 10 miljoen vastgoed fraude aan iedere tafel zit. En al deze “vastgoed cowboys” hebben in het verleden contact gehad met oud notaris Eldering en/of oud notaris van der Veen. En als nette ondernemer heb je daar niets te zoeken. Tenminste niet na de jaren 90. Want sinds die tijd weet de hele wereld het notarisclubje van Zeist te vinden als er iets buiten de geldende wetten “geregeld” moet worden.

Vooral Míster Provada Flip van Kerkhoven weet dat als geen ander. Jarenlang heeft hij dan ook op zijn Provada bemiddeld tussen de foute vastgoed mannen en de reeds uit zijn ambt gepleurde oud notaris Johan van der Veen. Maar daar zal geen mens een woord over vuil maken. Ook ik ga daar niet verder op in, omdat het mij niets uitmaakt dat de hele vastgoed/notarissen wereld verrot is. Ik heb niks met vastgoed, en nog minder met notarissen. Ik hou me bezig met de fraude die direct en/of indirect met de nalatenschap van wijlen de heren Schumacher en van den Hemel te maken heeft.

En indirect is er nogal wat dat met deze kwestie te maken heeft. Zoals de contacten van dit tuig met de fam. Kraaijeveld en de weduwe Eldering. Op zich hoeft dat niets te betekenen. Maar in dit geval betekend het veel. Heel veel.

Het hele groepje rondom Jan van Vlijmen wordt al vele jaren onder de duim gehouden door de weduwe Eldering. En ze schijten bagger voor haar. Ik heb een “mailtje” mogen lezen, waarin Flip van Kerkhoven de weduwe Eldering “het gestapo kreng” noemt. Niet echt een liefkozende naam die je aan een oude weduwe geeft. Maar we weten ondertussen al wel dat de weduwe Eldering alles is behalve een oude lieve weduwe. De benaming oud gestapo kreng komt aardig in de buurt van hoe de meeste mensen over haar denken. Niet dat het haar wat uitmaakt, want volgens dezelfde Flip van Kerkhoven zou ze nog trots zijn op die benaming ook.

De weduwe Eldering heeft meters dossiers van alle klanten uit de tijd van notarissen Eldering en van der Veen in Zeist. Iedereen die toendertijd zijn zwartegeld stalde op de derdenrekening van kantoor Eldering heeft zij onder de duim. Van alle foute BV,s en andere bedrijfsvormen in binnen en buitenland heeft zij kopieen, zo ook van bijbehorende rekeningnummers én de bedragen.

Als zij gaat praten, dan vallen er een paar hele grote bedrijven, en vooral hun eigenaren, op hun gat. Dan kan het KNB zijn deuren sluiten. Dan kan het BFT zijn deuren sluiten. En zijn er bij Justitie, het O.M en bij de FIOD een paar grote jongens die vervroegd van hun pensioen kunnen gaan genieten. Enkele daarvan komen hier in de nabije toekomst ook nog ruim aan bod.

Ik zal beginnen met Evert Kroon.

De “gevallen” zakenman met zijn Kroon Vastgoed BV, die van 80 miljoen terug viel naar een paar miljoen. Wat voor hem hetzelfde is als voor mij een bijstandsuitkering.

Te beginnen met een 1 2tje tussen de “heren Evert Kroon en Michel Perridon.

Waaruit meteen ook de relatie tussen Evert Kroon en oud notaris van der Veen is bevestigd. Ook over Michel Perridon heb ik nog veel meer. O.a over hoe hij zijn eerste kapitaal verdiend heeft.

En dit is nog maar het begin van wat ik over hem heb. Er komt dus nog veel meer. En ook van hem staat vast dat hij oud notaris van der Veen als vaste notaris had. En dat hij nog altijd gebruik maakt van de oud notaris Johan van der Veen.

Echter nu onder de naam B.M.K.J van der Veen. En er is geen enkele notaris onder die naam te vinden. Sterker nog, er is geen enkele persoon onder de naam B.M.K.J van der Veen te vinden. Wel blijken er “overzeese brievenbus firma,s” te zijn waarvan het eigendom, en de bijbehorende rekeningnummers op naam staan van deze B.M.K.J van der Veen. Onze beste Johan van der Veen blijkt dus gebruik te maken van een valse naam met bijbehorend vals paspoort. En dat blijkt toch echt verboden te zijn. Ook blijkt zijn dochter Anna van der Veen, notaris in Den Haag, gemachtigd te zijn voor deze valse bankrekeningen in het buitenland. Waarmee ook zij zich schuldig maakt aan “gewoonte witwassen” waar overigens tot 8 jaar gevangenisstraf op staat. Goed bezig notaris Anna van der Veen.

Over Michel Perridon is misschien nog wel meer te zeggen dan over Eldering en van der Veen samen. Ook hij heeft vele jaren gebruik gemaakt van de “diensten” van oud notarissen Eldering en van der Veen. Ook hij is weer een goede bekende van Flip van Kerkhoven, en zit ook bij de weduwe Eldering onder de duim doordat zij informatie over hem heeft die hem seieus de das om kan doen. Ook voor hem geldt, haar wil is wet. En de manier waarop hij in zijn beginjaren zijn geld verdiende is één van de redenen dat de weduwe Eldering hem onder de duim kan houden. Want wat Perridon zeker niet wil is dat zij dat bekend maakt. Maar ach, dat kan die “etter uit Spanje” dan beter maar doen.

De eerste 10 jaar dat Michel Perridon met zijn Trust bezig was, waren de kosten hoger dan de inkomsten. Vooral omdat het zó goed ging dat hij financieel zijn eigen groei niet kon bijhouden. Daardoor heeft Perridon in die begin jaren wat zaken gedaan met enkele rijke boefjes. Waaronder een héél rijk boefje uit Delft. Het zwarte geld dat hij “leende” werd wit, en legaal, weer terug betaald. Daarmee heeft hij in zijn begin jaren enkele miljoenen verdiend, die hij ook weer vía zijn eigen “Trust” kon witwassen. Ik kan dus niet zeggen dat Michel Perridon een grote crimineel is. Maar dat hij de regels niet zo naleeft dat blijkt wel uit zijn hele verdere leven. Zo heb ik de orginele stukken over de aankoop door Michel Perridon van het industriele pand aan de Klompenmakerstraat 7 in Ridderkerk. Het orgineel van de borg van 50.000 euro op de derdenrekening van toenmalig notaris van der Veen, en de orginele uiteindelijke “overboeking” door M.P Perridon.

Dan is er ook nog de “aanbesteding” bij de bouw van “de Cope” en vervolgens de “verkoop” hiervan. Alles wat verboden is in de nederlandse wet is hierbij toegepast. En hierbij zijn meerdere partijen betrokken. Maar vooral Evert Kroon en Michel Perridon spelen een hoofdrol hierin.

En daarvan heb ik alle benodigde stukken om de betrokken partijen alsnog voor de rechter te krijgen. Maar het is ook wel fijn om wat achter de hand te houden.

Ook Roelof Voerman behoort tot de vaste klanten van oud notaris van der Veen. Van Dhr Voerman kunnen we wel stellen dat hij net als Jan van Vlijmen bij het clubje van grote fraudeurs uit de vastgoed wereld behoort. Ook hij is goed voor tientallen frauduleuze miljoenen. En ook hij zat jaarlijks met een strakke plasser op de onroerendgoed beurs Provada van zijn vriend, en mede oplichter, Flip van Kerkhoven.

Nu heb ik een paar interresante documenten in bezit, die afkomstig zijn uit het “archief” van notariskantoor van der Veen. Zeker is dat curator Peters deze graag op mijn site zal zien staan.

Maar zoals eerder gezegd; het is nooit verkeerd om bij dit soort mensen wat achter de hand te houden.

Hoewel een voorproefje natuurlijk nooit geen kwaad kan. Alleen maar om te laten zien dat ik toegang heb tot nog véél meer.

Later meer …

For translation, “translatetheweb”.

%d bloggers liken dit: