De Banken

Ik de jaren 80 waren de notarissen Eldering en van der Veen kind aan huis bij de Femis Bank in Zeist.

En als er geld naar buitenlandse rekeningen moest dan ging dat voornamelijk vanuit de Femis Bank naar de Orco Bank op Curacao. En dan van daaruit naar elke gewenste bank elders in de wereld.

Nou ken ik de Orco Bank op Curacao o.a van mijn berichten over de Noorse Boeven, die daar ook gretig gebruik van maken/hebben gemaakt. Verder ken ik de fam. Guis van een oudere zaak waarin ik ooit verzeild ben geraakt. Dat ging over de overname van een autoverhuurbedrijf op Curacao door Dhr Kees Klein. Uiteindelijk heeft de eigenaar van het auto verhuurbedrijf in samenwerking met Guis sr, eigenaar van de Orco Bank, deze heer Kees Klein beroofd van al zijn geld, en zelfs zijn vakantie woning op Curacao. Vandaar dat ik blij ben dat ik weer negatief over de fam. Guis kan berichten. Maar dat later misschien.

De Femis Bank was ook gevestigd in Zeist, en ook zij maakte geregeld gebruik van de notarissen Eldering en van der Veen. Van der Veen was toendertijd druk met de oprichting van BV s en Holding s voor voornamelijk de Utrechtse vastgoed baasjes die allemaal gebruik maakten van de in Zeist gevestigde Femis Bank. Dit omdat men daar een bankrekening op nummer kon krijgen. Wat betekend dat de rekening niet op naam staat van een persoon of bedrijf, maar enkel op een nummer. Ideaal natuurlijk voor mensen met zwart geld, of die met 2000 briefjes van 1000 zitten waarvan de nummers zijn genoteerd omdat het losgeld is. (bv Caransa geld!!)

En zo krijg je dan ook nog eens wat informatie via de email. Want ook het van der Valk concern blijkt vroeger veel zaken met en via de Orco Bank te hebben gedaan. Zo blijkt dat Dhr van der Valk in 1988 een bedrag van 75000 gulden heeft overgemaakt op rekening van een nederlandse política die toendertijd wat vaart heeft weten te zetten achter de vergunningen om op Curacao het van der Valk Hotel te kunnen bouwen. En notaris van der Veen blijkt in dezelfde zaak ook 75000 gulden te hebben ontvangen. Dus helemaal koosjer is het daar op Curacao toendertijd ook niet gegaan.

En van de Orco Bank staat al jaren vast dat die is opgebouwd uit crimineel geld. Zo zijn er ook tientallen verhalen te vertellen over de fam. Guis. Maar dat moet een ander dan maar doen. Ook over het van der Valk concern en dan voornamelijk de fam. van der Valk kan ik een site vol schrijven. Maar ook dat is meer voor een ander. Wel kom ik later nog even terug bij de ex schoonzoon Joep van den Nieuwenhuizen. Maar dat heeft enkel te maken met het witwassen van zijn geld door Johan van der Veen.

Ook de Rabo Bank blijkt niet vies te zijn van een zaakje witwassen. En dan met name Rabo Vastgoed Lease bv.

In 2018 neemt Rabo Vastgoed Lease bv de FGH Bank over. Inclusief Dhr Ossendrijver die dan al jaren de grote man is bij de FGH Bank. Deze FGH Bank verleend op 7 maart 2006 3 hypotheken aan Trios Vastgoed. En dit Trios Vastgoed komt in mijn bewijzen over oud notaris Eldering geregeld in beeld. Dit omdat veel van het uit boedels gestolen geld d.m.v financiele constructies via Zwitserland terecht is gekomen bij de vele BV,s die toebehoren aan Trios Vastgoed. En een van de financiele eigenaren van Trios Vastgoed is Dhr Kraaijeveld. De zwager, die ook het geld beheerd, van de weduwe Eldering.

Nu heb ik enkele documenten waaruit blijkt dat de FGH Bank op 7 maart 2006 voor in totaal 7.500.000 euro uitleend via 3 verschillende hypotheken aan Trios Vastgoed. Indirect dus aan de weduwe Eldering. Deze 7.500.000 euro komt van de FGH Bank die vroeger ook dagelijks zaken deed met notarissen Eldering en van der Veen. De voorganger van Dhr Ossendrijver was Dhr Peter Keur. Deze Peter Keur is tot zijn laatste dag een persoonlijk vriend gebleven van de weduwe Eldering en zwager Kraaijeveld.

Ik heb Dhr Ossendrijver via mail om uitleg gevraagd, om hem zo de kans te geven te reageren op mijn beweringen, maar daar heeft hij blijkbaar geen zin in. Voor mij geen probleem, ik plaats het ook zonder weerwoord.

Ik begrijp het wel. Er zal nu aardig overleg volgen. En mij is laten weten dat als ik de naam van de Rabobank op mijn site noem, daar sancties op gaan volgen. Nou Rabobank, u staat erop. Laat die sancties maar komen, dan publiceer ik de rest ook. Ik heb nog veel meer over Rabo Vastgoed. En niet alleen in de zaak Eldering van der Veen. In mijn opinie hadden ze me beter een fatsoenlijke uitleg kunnen geven. Dan had ik deze stukken misschien niet eens gepubliceerd. Maar van negeren ben ik niet zo gecharmeerd. Vandaar dat de Rabobank nu vol op mijn site staat.

Ook van Lanschot Bankiers speelt een aardige rol bij de “wasserette Eldering” en Johan van der Veen. Wat het voor hen wel makkelijk heeft gemaakt is dat een neef van oud notaris J.P Eldering een “hoge oom/neef” is bij van Lanschot Bankiers. In Utrecht, maar vroeger ook om de hoek in Zeist. Hij is ook één van de bedenkers van de “witwasmachine” van de fam. Eldering. Deze Jaap Pieter Elenbaas is de financiele “denk tank” van de weduwe Eldering. Hij geeft haar informatie waarin te beleggen, en waarin juist niet. Vandaar ook dat de weduwe Eldering alleen maar lucratieve beleggingen heeft gedaan in haar “carriere”.

Later meer …

For translation “translatetheweb”.

%d bloggers liken dit: